Tervetuloa täyttämään tekijänoikeussopimus!

Tässä palvelussa voit tehdä sopimuksen tekijänoikeuksien siirrosta av-tekijäjärjestön kanssa. Tutustu sopimuksen sisältöön täällä.

Sopimus vahvistetaan pankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella. Vahvistaminen on mahdollista seuraavilla tunnuksilla:

Aktia, Danske Bank, Handelsbanken, Nordea, Oma Säästöpankki, Osuuspankki, POP Pankki, S-Pankki, Säästöpankki, Ålandsbanken sekä Mobiilivarmenne.

Mikäli pankkisi on joku muu kuin edellä mainittu tai sinulla ei ole verkkopankkitunnuksia, voit tehdä sopimuksen myös paperilla. Sopimusdokumentteja voi ladata ja tulostaa osoitteessa www.kopiosto.fi/tekijanoikeussopimus tai tilata suoraan Kopiostosta.

Tehdessäsi sopimuksen tekijänoikeuksien siirrosta pyydämme sinua yksilöimään, missä ominaisuuksissa teet sopimuksen. Huomaathan, että voit tehdä sopimuksen samassa ominaisuudessa vain yhden av-tekijäjärjestön kanssa. On tärkeää, että ilmoitat kaikki ominaisuudet, joissa toimit av-tekijänä.

Aloita sopimuksen tekeminen
 • 1. Ohjeita tekijänoikeussopimuksen tekemiseen

  Kaikkiin av-tekijöihin liittyviä ohjeita

  Jos kuulut yhteen av-tekijäjärjestöön, suosittelemme että valitset listasta ensin tämän järjestön. Mikäli kyseessä oleva järjestö ei edusta jotain tekijäominaisuutta jossa toimit, voit tämän ominaisuuden osalta antaa oikeutesi jollekin toiselle järjestölle, joka hallinnoi niitä. Kunkin järjestön edustamat tekijäominaisuudet käyvät ilmi sähköistä sopimusta tehtäessä.

  Jos kuulut useampaan av-tekijäjärjestöön, suosittelemme että valitset listasta ensin sen järjestön, joka edustaa tekijäominaisuutta tai tekijäominaisuuksia, jossa/joissa toimit useimmin. Valitse järjestöt yksi kerrallaan ja tee sopimus jokaisen tarvittavan järjestön kanssa erikseen.

  Huomaa, että kyseessä olevat järjestöt saattavat edustaa samojakin tekijäominaisuuksia.
  Voit kuitenkin tehdä sopimuksen samassa ominaisuudessa vain yhden järjestön kanssa. Samaa tekijäominaisuutta ei voi antaa kahdelle järjestölle, koska kyseessä on yksinoikeuden luovutus. Yksinoikeutta ei voi luovuttaa kuin yhdelle taholle kerrallaan.

  Jos et kuulu mihinkään av-tekijäjärjestöön, on tärkeää huomioida, että tekijänoikeussopimuksen tekeminen ei edellytä jäsenyyttä av-tekijäjärjestöissä eikä sen tekeminen aiheuta sinulle kustannuksia. Suosittelemme, että valitset listasta ensin sen tekijäominaisuuden, jossa pääasiassa toimit. Tämän jälkeen näet, mitkä järjestöt edustavat kyseisiä ominaisuuksia ja voit valita niistä sen järjestön, jonka kanssa haluat tehdä sopimuksen. Mikäli toimit myös muissa tekijäominaisuuksissa, voit ensimmäisen sopimuksen tekemisen jälkeen valita listasta tuon ominaisuuden ja toimia edellä kuvatulla tavalla. Näin voit tehdä sopimuksen kaikissa niissä tekijäominaisuuksissa, joissa toimit.

  Erityisiä ohjeita näyttelijöille

  Jos olet jo tehnyt tai aiot tehdä näyttelijöiden tekijänoikeusjärjestö Filmex ry:n kanssa Asiakassopimuksen, sinun ei tarvitse tehdä tekijänoikeussopimusta näyttelijän ominaisuudessa. Tämä johtuu siitä, että Filmex  saa kyseessä olevat oikeutesi Asiakassopimuksella, joka on oikeuksien luovuttamisen osalta tekijänoikeussopimusta laajempi. Koska kyseessä on yksinoikeuden luovutus, voi oikeuden luovuttaa vain yhdelle taholle kerrallaan.

  Jos olet jo tehnyt tai aiot tehdä näyttelijöiden tekijänoikeusjärjestö Filmex ry:n kanssa Asiakassopimuksen ja sinulla on muita tekijäominaisuuksia kuin näyttelijä (kuten käsikirjoittaja tai ohjaaja), voit tehdä tekijänoikeussopimuksen näissä tekijäominaisuuksissa, koska Filmexin asiakassopimus ei kata muita tekijäominaisuuksia kuin näyttelijän ominaisuuden.

  Filmex siirtää tekijänoikeussopimuksen mukaiset oikeudet Näyttelijäliiton kautta Kopioston hallinnoitavaksi. Muut oikeudet jäävät Filmexin hallinnoitavaksi.

  Jos et ole tehnyt etkä aio tehdä näyttelijöiden tekijänoikeusjärjestö Filmex ry:n kanssa uutta Asiakassopimusta, voit tehdä tekijänoikeussopimuksen näyttelijän ominaisuudessa.

 • 2. Valitse


  (Mikäli teet av-teoksia useissa ominaisuuksissa, suosittelemme, että valitset tämän.)

 • 3. Valitse järjestö, jonka kanssa haluat tehdä sopimuksen
 • 3. Valitse ominaisuus, jossa haluat tehdä sopimuksen

 • 4. Merkitse kaikki ominaisuudet, joissa haluat tehdä sopimuksen

  Ladataan…

 • 4. Valitse järjestö, jonka kanssa haluat tehdä sopimuksen

  Ladataan…

 • 5. Täytä henkilötietosi ja allekirjoita sopimus
  Allekirjoita sopimus verkkopankkitunnuksilla

  Sopimuksia postitetaan. Ole hyvä ja odota.

  loading
 • 6. Olet nyt tehnyt sopimuksen tekijänoikeuksien siirrosta.

  Vahvistus tekijänoikeussopimuksen tekemisestä on toimitettu molemmille sopimusosapuolille. Olet saanut oman kappaleesi ilmoittamaasi sähköpostiosoitteeseen.

  Mikäli haluat tehdä sopimuksen vielä jossain muussa ominaisuudessa, palaa tästä alkuun. Muutoin voit sulkea tämän selainikkunan.

  Alkuun